• info@gilanyiattila.com

10 dolog, ami azt jelzi számodra, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt

candle-1281245_960_720
Share on facebook
Share on email

Amikor hosszú időn keresztül súlyos mentális, vagy érzelmi stresszt kell elszenvednünk, a lelkünk gyakran egy mély pihenés állapotába kerül, ami hasonlít a depresszióra, mert hasonló tünetei vannak.

Bármennyire is arra vágyunk, hogy egyszerűen csak összeszedjük magunkat és talpra álljunk, akár a pozitív gondolkodás segítségével, akár azáltal, hogy motiváló, lelkesítő dolgokra figyelünk, továbbra is kimerültek maradunk, és alacsonynak érezzük energiaszintünket is.

Ez azért történhet meg velünk, mert a lelkünknek is gyógyulási időre van szüksége, akár csak egy törött csontnak. Annak ellenére, hogy a lelkünk nem látható, van olyan fontos, mint a testünk, amiben lakik, tehát a lelki gyógyulást is érdemes ugyanolyan komolyan venni, mint a testit. Sőt!

Ha nem vesszünk észre annak a jeleit, hogy az energiánk fogytán van, annak súlyos következményei lehetnek, mint például a krónikus szorongás, lelki betegségek, és a depresszió.

 

10 jele van annak, hogy a lelked kimerült, és fogytán vannak az erőforrásaid.

  1. Napközben mást sem akarsz csinálni, mint lefeküdni és pihenni. Gyakran elszundítasz, és nehezedre esik felébredni, vagy egyszerűen felkelni az ágyból. Az este folyamán nehezedre esik elaludni, mert intenzív álmok, esetleg rémálmok gyötörnek, amik nagyon is valóságosnak hatnak.

  2. A tested több pontján, akár az egész testedben fájdalom gyötör. Lehet, hogy feszültséget érzel, de akár szédülést, hasfájást, fejfájást, és a látásod is elhomályosodhat, minden nyilvánvaló ok nélkül.

  3. Amikor valaki megkérdezi, hogy mi bánt, nem tudod hogyan válaszolj, mivel te sem tudod hogyan érzed magad. Tudod, hogy valami bonyolult és mélyreható történik benned, de nem tudod leírni, hogy hogyan érzel. Ami ennél is rosszabb, hogy nincs válaszod arra sem, miért nem sikerül kikerülni ebből az állapotból.

  4. Gyakran úgy érzed, hogy darabokra vagy törve és nehezen tájékozódsz, mivel a tested és a lelked nincsenek szinkronban egymással.

  5. Minden érzésedet intenzívebben érzed. Nagyon erős érzelmi hullámok törnek rád, és megeshet, hogy minden érthető ok nélkül sírsz. Az egyik pillanatban azt érezheted, hogy a szívedet szétfeszíti a szeretet az egyik pillanatban, a másikban meg össze van törve.

  6. Enyhe pánikrohamoktól, vagy krónikus szorongástól szenvedsz.

  7. Iszonyatosan magányosnak érzed magad, még akkor is, ha emberek között vagy. Megkérdőjelezed az embereket magad körül, és nem tudod, kiben bízhatsz meg, mert úgy érzed, hogy folyamatosan meg kell védened magad.

  8. Keserű, irigy, haragos vagy ellenszenves gondolataid vannak minden körülötted történő dologgal kapcsolatban, annak ellenére, hogy általában nagyon is együttérző, figyelmes ember vagy, aki könnyen megbocsát.

  9. A tested elgyengült, és a kevés mozgás is kimerít. Nincs energiád elmenni edzeni, és a mozgás már nem tesz többé boldoggá, mert már csak a kimerítő munka lehetőségét látod benne.

  10. Gyakran félsz, és bizonytalan vagy a jövőddel kapcsolatban. Annyira fáradt és kimerült vagy, hogy egyszerűen csak össze akarsz szedelőzködni, és teljesen újrakezdeni az életedet, mert már nem tesznek boldoggá azok a dolgok, amiket régebben szerettél.

Ha így érzed magad, akkor végre eljött az ideje, hogy a jólléted prioritás legyen, és gondoskodj a lelkedről.
Szánj annyi időt a pihenésre, amennyire csak szükséged van! Kapcsold ki a telefonod, és foglalkozz a kedvenc dolgaiddal.

Vegyél egy forró fürdőt, meditálj, hallgasd a kedvenc zenédet, és tölts több időt azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretsz.

Kerüld el a negatív gondolatokat és a negatív belső beszédet. Vess véget az önostorozásnak, és annak, hogy leszólod magad. Gyakorold az energiád kiegyensúlyozását.

Amikor tényleg oda tudsz figyelni arra, amire a lelked vágyik, akkor elengedhetsz bármit az életedből, ami kifáraszt és elgyengít, és helyette pozitív gondolatokra és tapasztalatokra figyelhetsz, amik szépséget és pozitív energiát sugároznak feléd.

Ha úgy érzed, mindezeken kívül szeretnél rátalálni ismét belső erdőre, tarts velünk A legjobb önmagad tréningen!

Iratkozz fel a hírlevélre

Inspirálódj és tanulj

Oszd meg mással is!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Szeretném olvasni a hírlevelet